EnergiWatch

NKT hæver forventningerne efter opkøb

Kabelproducenten hæver forventningen til sin operationelle margin efter opkøbet af ABB's højspændingskabler samt medfølgende kabeludlægningsskib.

NKT Cables forventer i 2017 en omsætning i markedspriser på 1,4 mia. euro samt et operationelt EBITDA på omkring 140 mio. euro. Det fremgår af en opdatering af kabelproducentens forventninger efter opkøbet af ABB HV Cables.

Tidligere forventede selskabet en operationel EBITDA-margin på omkring 9,5 pct., svarende til omkring 70 mio. euro, men den er hævet som følge af opkøbet. Til gengæld består den underliggende forudsætning om en organisk vækst på 0-5 pct. for den resterende del af NKT Cables.

"Sammensætningen af den nye, konsoliderede projektportefølje og timingen af gennemførelsen af opkøbet betyder, at indtjeningen i 1. kvartal 2017 forventes at blive markant lavere end de efterfølgende tre kvartaler," skriver NKT i meddelelsen.

Selskabet forventer årlige synergieffekter fra opkøbet på omkring 30 mio. euro fra udgangen af 2018, mens synergieffekterne i 2017 ventes at være begrænsede. Omkostningerne til integrationen af ABB HV Cables forventes at blive omkring 35-40 mio. euro, og vil blive bogført i 2017 og starten af 2018.

Forventningerne for NKT Holdings to andre forretningsben, NKT Photonics og Nilfisk, er uændrede.

NKT Cables har den 10. april fået leveret det kabeludlægningsskib, som indgik i købet af ABB HV Cables. Skibet er bygget på Kleven-værftet i Norge og betegnes som et af verdens mest avancerede til formålet.

Med skibet får NKT Cables mulighed for at tilbyde sine kunder komplette turn-key-løsninger inklusive design og fremstilling af kabler og fuld installation samt service forbundet med kabellægning.

"Med dette avancerede kabeludlægningsskib er vores projekt-setup komplet, og det cementerer vores position som en førende, global udbyder af kabelløsninger. Nu kan vi tilbyde vores kunder færdige løsninger, hvilket giver dem både øget fleksibilitet i projektet og lavere risiko i selve udførelsen," siger administrerende direktør for NKT Cables Michael Hedegaard Lyng ifølge en meddelelse.

Skibet navngives den 4. maj og vil herefter stævne ud til sin første opgave.

Forsiden lige nu

Nordex henter 115 MW i Sverige

Den tyske vindmølleproducent Nordex skal levere 31 møller til to vindprojelter i Sverige finansieret af italiensk udvikler.

Seneste Renewables

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere