EnergiWatch

Siemens opfører – en af – Danmarks højeste landvindmøller

Efter at have installeret en prototype i baghaven forventer vindmølleproducenten at have ny højproducerende lavvindmølle klar til serieproduktion senere i år.

Foto: PR

(05.30 Rettelse: Journalisten kårede i sin dårskab møllen som Danmarks højeste ud fra beregninger foretaget fra Danmarks glimrende stamdataregister for vindkraftanlæg. Imidlertid havde han glemt, at det går pokkers hurtigt i vindmølleindustrien. Siden registrets seneste opdatering har Vestas således rejst en V126'er med et 137 meter højt tårn på Østerild, der dermed er landets højeste. Med anerkendelse af at det sjældent er uden betydning, hvem der er længst, beklages fejlen naturligvis.)

En af Danmarks højeste reelle landvindmøller er blevet installeret ved den midtjyske landsby Drantum. Med 189 meter til vingespidsen er den nye Siemens-mølle, SWT-3.15-142, der praktisk talt er placeret i Brande-fabrikantens baghave, overgås møllen således kun i højden af de fem landbaserede havmøller på 7 og 8MW, der er placeret på testcenteret ved Østerild og ved Måde nær Esbjerg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs