EnergiWatch

Ny Vestas-bog: Vindbosser blev snydt i pyramidespil i USA

Medlemmer af Vestas' tidligere, øverste ledelsen blev i 2011 snydt af en russer i et pyramidespil i USA, afslører ny bog om Vestas, der udkommer i næste uge.

Foto: Vestas

To af de tidligere helt centrale aktører i Vestas, tidligere finansdirektør Henrik Nørremark og tidligere chef for Central Europe, Hans Jørn Rieks, var involveret i et tilsyneladende lukrativt investeringsprogram i USA, der dog vidste sig at være et avanceret pyramidespil.

Det skriver Børsen, der har haft adgang til en ny bog om Vestas, der udkommer på mandag.

Henrik Nørremark blev i 2012 bortvist fra Vestas, politianmeldt og siden renset for alle beskyldninger. Men det har ikke tidligere været fremme, at Nørremark privat er endt i en ubehagelig sag om pyramidespil og store, privatøkonomiske tab i USA, og fortsat slås med det amerikanske forbundspoliti FBI for at få frigivet et indefrosset millionbeløb.

Beløbet er penge, Henrik Nørremark i 2010 og 2011 satte i det, han angiveligt troede var et lukrativt investeringsprogram med luksusbiler i USA, hvor investorerne fik mulighed for at købe bilparker med rabat. Programmet viste sig dog i følge bogen at være svindel, anført af en 37-årige russiske bagmand Jevgenij Savinskij .

Ifølge Børsen indskød Henrik Nørremark 6-8 mio. dollar i programmet. En del af de midler stammede fra selskabet R&N US Holdings Inc., som Nørremark ejede sammen med den daværende chef for Vestas Central Europe, Hans Jørn Rieks.

Svindlen blev afsløret i 2011. Kort tid efter tog Nørremark som finansdirektør for Vestas til Indien og indledte det samarbejde med Rakesh Bakshi, der senere skulle føre til anklager fra Vestas om svindel. Anklager der dog senere er frafaldet. Henrik Nørremarks rådgiver, Jeffrey Green, afviser da også klart over for Børsen, at de to sager har nogen som helst form for sammenhæng.

Vestas gav lån uden bestyrelsens viden ifølge eksmedlem

Vestas-revisor skal fremlægge fortrolige papirer i Nørremark-sag

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere