EnergiWatch

Københavnere vil have flere vindmøller

Københavnerne har ikke de samme reservationer over for vindmøller, som man finder andre steder i landet. Et stort flertal vil have flere møller sat op.

Foto: GE

Selvom København og det nordlige Sjælland er blandt de steder i Danmark, hvor der i dag findes færrest vindmøller, så er borgerne i Hovedstadsområdet meget begejstrede for møllerne. Det viser en meningsmåling, som Epinion har foretaget for HOFOR, Hovedstadens Forsyningsselskab.

I undersøgelsen svarer københavnere i alle aldre at 83 pct., at vindmøllerne i og ved København viser, at byen er en grøn hovedstad, ligesom 71 pct. er åbne over for at der kan rejses nye vindmøller i Københavns havns ydre områder.

"Det er helt overvældende, at så mange københavnere går ind for at udbygge den vedvarende energi. Det tegner godt for kommunens ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad og fastholde Danmarks grønne førerposition ude i verden. Har vi borgernes opbakning til at rejse vindmøller, ja så går det nu engang meget lettere," udtaler teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) i en pressemeddelelse.

Mere en 80 pct. synes, at der skal bygges flere havvindmøller længere ude i Øresund og syd for Amager. Det kan altså være med til at forandre byen fra sin nuværende status som et af de mest vindmøllefattige områder i Danmark. 12 procent af københavnerne mener, at vindmøllerne larmer, ligesom 14 procent, at møllerne ødelægger ud- eller indsigt til byen.

"Det er selvfølgelig godt, at borgerne mener, at hverken lyden fra vindmøller eller deres udseende skal stå i vejen for opførelsen af dem. Men det er samtidig vigtigt at påpege, at møllerne ikke bliver stillet op, før vi er helt sikre på, at alle krav og miljøhensyn er overholdt," udtaler Lars Therkildsen, der er administrerende direktør i HOFOR, i meddelelsen.

1.197 københavnere har deltaget i undersøgelsen.

Bred opbakning til plan om at sætte strøm til Danmark

Firma tilbyder millionbeløb til lokale, hvis de støtter kæmpe-vindmøller

Turist-klage rammer Vattenfalls kystnære mølleprojekt

Miljøprofessor bifalder nej til kystnære havmøller

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere