EnergiWatch

Vattenfall er klar med tysk Siemens-park

Nordtyske Sandbank er færdiginstalleret og inden længe vil den næsten 300 MW store havvindmøllepark være klar til at producere for fuld styrke.

Foto: PR: Siemens

Den sidste mølle i den tyske havvindmøllepark Sandbank på i alt 288 MW har nu fundet sin plads på 90 km west for øen Sylt, og inden længe er de i alt 72 vindmøller klar til at snurre. Det oplyser Vattenfall i en pressemeddelelse.

Ifølge energiselskabet selv kan man med færdiggørelsen af parken fejre, at projektet er færdiggjort før oprindeligt planlagt.

"Projekter af denne størrelse er nu langt mere standardiserede og effektive end tidligere. Vi vil bruge de erfaringer, vi har gjort os, i fremtidige projekter for at kunne være så omkostningseffektive som muligt, også med henblik på det nye auktionssystem for fremtidig havvindmølleprojekter i Tyskland," udtaler en glad projektchef Martin Zappe hos Vattenfall.

 

Installationen af møllerne begyndte i juli sidste år, men allerede nu producerer 65 af møllerne el til det tyske net.

Parken ligger tæt på den allerede driftede Dantysk, og de to parker har det samme ejerskab, nemlig Vattenfall i samarbejde med Stadtwerke München. Med den nye park i drift kan de to selskaber skrive 576 MW havvind i den fællesejede protefølje.

Sandbank skal forbindes til SylWin1-omformeren, der er en af verdens største offshore transformere, og havvindmølleparken kan teknisk set producere el til i alt 400.000 forbrugere.

Vattenfall køber tysk havmølleprojekt Helikopterkontrakt gør Vattenfall omsværmet Vattenfall køber op i Tyskland Siemens-park har fået ben at gå på 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs