EnergiWatch

MHI Vestas mister direktør til tjekker

Tjekkisk energikonglomerat har snuppet MHI Vestas' chef for strategi og forretningsudvikling i MHI Vestas. Satsningsområdet hos hans nye position mildner dog muligvis forbitrelsen over tabet.

Foto: Pixel Partner/Flickr

Det tjekkiske energikonglomerat CEZ har gang i et større strategiskifte. Foruden at drive Tjekkiets to atomkraftværker, Temelin og Dukovany, består porteføljen af det enorme forsyningsselskab mv. blandt andet af godt et dusin kulkraftværker i Østeuropa, lige som CEZ var blandt budgiverne på Vattenfalls tyske brunkulværker.

Men sidste år besluttede selskabet sig til, at det fremover vil satse grønt i sine udenlandske investeringer. Frem mod 2020 er målet i CEZ at investere 60 mia. koruna (16,5 mia. kr.) i vedvarende energi "og andre projekter i området for ny energi". En strategi, der skal få kapaciteten af vedvarende energi til at vokse til 2.600 MW de kommende tre år.

Det skal MHI Vestas' hidtidige chef for strategi og forretningsudvikling, tyske Jörg Kubitza, hjælpe til med. Fra årsskiftet skiftede han således arbejdsgiver og blev strategichef for CEZ Renewables.

Det skriver det tyske medie Energate Messenger.

Satser på havvind

Til samme medie fremlagde CEZ' direktør for såvel Tyskland som for Renewables-divisionen, Martin Pacovsky sidste april tjekkernes nye grønne strategi. Det skete med en passus, der både får Jörg Kubitzas skifte til at give fin mening, og som måske vil lindre sorgen hos MHI Vestas over at have mistet sin strategichef.

"Vi har omfattende erfaring og ekspertise inden for udvikling og drift af landmølleparker og interesser os nu også for havmølleparker," konstaterede direktøren således.

At tjekkerne har erfaring inden for landvind er da også korrekt. For om end konglomeratet ikke historisk har ejet mange parker, er CEZ ejer af Europas til stedse største vindmøllepark, den 600 MW store rumænske park Fantanele-Cogealac, der blev opført i de glade dage frem mod 2012, da Rumænien havde en af Europas mest generøse støtteordninger.

Kort før jul sidste år ekspandere CEZ dog ind på det tyske marked med købet af tre projekter på godt 85 MW af udvikleren wpd. Jörg Kubitza skal arbejde ud af tjekkernes nyoprettede kontor i Hamborg, hvor også den Eons tidligere grønne forretningsudvikler, Rudiger Rittner, sidder efter sidste år at være blevet ansat for ikke mindst at have fokus på det franske havmøllemarked.

Jörg Kubitza blev så at sige født ind i MHI Vestas, eftersom han kom fra en stilling som fungerende direktør for Mitsubishe Heavy Industries' vindmølleforretning. Før han kom til det japanske selskab i 2009 var han otte år hos den tyske vindmølleproducent DeWind, heraf de to afsluttende som daglig leder for vinddivisionen.

Mere fra EnergiWatch

Otovo henter ny global chef

Det norske solcelleselskab har ansat Pål Hauff Hvattum som chef for globale markeder. Hvattum kommer til Otovo fra en tilsvarende rolle i Adevinta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs