EnergiWatch

Kapitalfond: Grønt er blevet en garanti – ikke en risiko

INTERVIEW: For blot få år siden solgte kapitalfonden Glennmont Partners sig på, at den med investeringer i vedvarende energi tilbød en sikker havn. I dag står investorerne på det nærmeste i kø, mens konventionel energi bliver set som en direkte vej til tab.

LONDON: Udsigten til City, Londons finansdistrikt, fejler ikke noget fra Glennmont Partners mødelokale på 12. sal. Og de lette, elegante møbler, det blanke mødebord og den velbryggede cappuccino, assistenten bringer ind, kunne man da også lige så vel have fundet hos Goldman Sachs, HSBC eller Deutsche Bank.

Men selv om Glennmont Partners på overfladen ligner det, den er - en kapitalfond - så er noget alligevel anderledes ved fonden. Udgangspunktet for Glennmont Partners, der oprindelige udsprang fra den franske storbank BNP Paribas, men i dag er helt uafhængig, er nemlig, at man udelukkende investerer i projekter inden for vedvarende energi. Og man investerer som en aktiv udviklingspartner. Det vil sige, at fonden ud over et hold af finansielle eksperter også har et stort hold tekniske eksperter ansat, der vurderer og styrer de projekter, fonden sætter sin knap 1 mia. euro store pengetank i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs