EnergiWatch

Milliontilskud skal få droner i luften til vindmøllevedligehold

Droner har ikke højdeskræk og de kræver ikke genetillæg for at arbejde på skæve tidspunkter. Derfor kan de være den perfekte løsning til inspektion af vindmøller, mener et nyt projekt, der med offentlige millioner skal udvikle teknologien.

Danmark skal være verdensledende inden for drone-området. Sådan lyder regeringens ambitioner, og et konkret eksempel kan meget vel vise sig at blive inden for et område, hvor Danmark i forvejen er godt med. Droner skal nemlig i fremtiden erstatte manuel inspektion af vindmøllevinger. I hvert fald hvis det står til Innovationsfonden, DTU, Aalborg Universitet og en række danske virksomheder.

Med en investering på 14 mio. kroner fra Innovationsfonden og et samlet budget på 26 mio. kroner vil parterne bag drone-projektet – der får navnet Darwin – nemlig over de næste tre år udvikle et dronebaseret system til inspektion af vindmøller. Ambitionen bag projektet er at reducere omkostningerne til serviceeftersyn på vindmøller med 70 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kuldechok medfører Nordens højeste elpris i otte år

Kuldens indtog efter gassens fravær viser sine første alvorlige tegn, hvor Finland har eksorbitant høje elpriser, Sverige starter oliekraftværker for at hjælpe Polen fra nedbrud og dieselkraftværker for at afbøde effekten af norsk straf.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs