EnergiWatch

GE-boss: Trump skaber optimistiske udsigter for økonomien

Den øverste chef for en af Vestas' og Siemens' største konkurrenter ser frem til at få Donald Trump ind i Det Hvide Hus.

Fremtidsudsigterne for den amerikanske økonomi har ikke set bedre ud i årevis, vurderer topchefen for General Electric, Jeff Immelt, ifølge Financial Times.

Det er især udsigten til lavere firmaskat under den kommende præsident, Donald Trump, som har skabt optimisme hos chefen for det enorme konglomerat.

Ifølge Jeff Immelt var økonomien allerede styrket inden valget, men Trumps økonomiske planer har skabt en fornyet optimisme og ambitioner for nye projekter i amerikanske selskaber.

"Troen på, at vi vil modernisere vores skattelovgivning, får folk til at tænke på en ny måde. Økonomien var hele tiden ved at skubbe opad, men man hører meget mere optimisme nu. Folk tænker på projekter, som de ikke tænkte på før," sagde GE-bossen til investorer i New York onsdag.

Jeff Immelt er især stor tilhænger af det den foreslåede "border tax adjustment", som vil belønne amerikanske eksportører og straffe importører med forskel i beskatning.

Derudover fastslog topchefen, at han gerne vil skifte til et "territorialt" system, hvor selskaber beskattes, hvor profitterne tjenes i stedet for på global indtjening, skriver Financial Times.

Nu snurrer USA's første havvindmøllepark

Vattenfall har skrællet 1,5 mia. af Danmarks PSO-udgifter

Morten Helveg 3. mest indflydelsesrige energipolitiker i EU

Siemens får 60 MW landvind-kontrakt i Sydkorea

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere