EnergiWatch

Bill Gates' klub af hovedrige opretter grøn milliardfond

Grøn energi får en hjælpende fond med deltagelse af nogle af verdens rigeste erhvervsmænd.

Foto: Anja Niedringhaus

Nogle af verdens rigeste investorer er gået sammen om at oprette en ny, grøn investeringsselskab, som i løbet af de næste 20 år skal investere mindst en mia. amerikanske dollars i grøn energi og cleantech.

Fonden, der både skal investere i endnu ikke markedsmodne teknologier og selskaber samt i kommercielt bæredygtige aktiver, får navnet Breakthrough Energy Ventures (BEV).

Med i den prominente kreds af investorer er også Amazons grundlægger Jeff Bezos, Virgin-stifter Richard Branson, Linkedins medgrundlægger Reid Hoffman, tidligere New York-borgmester og grundlægger af Bloomberg, Michael Bloomberg samt Alibabas Jack Ma.

"Jeg er beæret over at arbejde sammen med disse investorer for at bygge videre på fundamentet for offentlige investeringer i forskning. Vores mål er at opbygge selskaber, som kan levere den næste generation af pålidelig, billig og emissionsfri energi til verden," udtaler Bill Gates, hvis personlige formue er estimeret til mere end 570 mia. danske kroner.

Ud over at gå ind i den bedre vifte af energiinvesteringer, kan pengene også komme i spil i transport- og fødevaresektoren.

BEV er en fond under Breakthrough Energy Coalition, som blev lanceret under klimatopmødet i Paris sidste år. Her tæller medlemmerne blandt andre også den legendariske og kontroversielle investor George Soros, Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg og hans hustru, Priscilla Chan og Hasso Plattner, der er medgrundlægger af tyske SAP.

Private investorer flokkes om Dong-aktien

Virgin investerer i vedvarende energi

Bill Gates lancerer klimafond

Guldfugle gør klar til ny milliardfond

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs