EnergiWatch

Vestas-aktien ramt af ny Trump-udnævnelse

Vestas-aktionærerne bryder sig ikke om udsigten til Donald Trumps kommende chef for miljøagenturet EPA.

Nedturen for Vestas-aktien efter præsidentvalget i USA i starten af november får yderligere styrke torsdag efter Donald Trumps udnævnelse af klimaændringsskeptikeren Scott Pruitt som ny chef for miljø- og energimyndigheden EPA.

"Det er Trumps udnævnelse af den nye chef for EPA, der tynger aktien," konstaterer en aktiehandler over for Ritzau Finans, efter at Vestas-aktien torsdag formiddag er faldet 3,4 pct. til 411,80 kr. og nu handler i det laveste niveau siden februar.

Kulsort advokat skal lede Trumps miljøagentur

Scott Pruitt er i øjeblikket justitsminister i Oklahoma og har i den rolle ifølge Wall Street Journal anført et juridisk slagsmål mod præsident Barack Obamas mest betydelige miljøreguleringer, og det vurderes, at han i sin nye rolle sandsynligvis vil forsøge at tilbagerulle nogle af disse reguleringer.

"Forleden var der en analyse fremme fra Credit Suisse, der fokuserede på, at amerikanske vindmøllemarked kan forsvinde som dug for solen. Trump er ikke den største tilhænger af vindmøller, så det er den der politiske usikkerhed, som følge af præsidentskiftet i USA, som hæger som en dyne over aktien."

"Og så bliver det ikke bedre af udnævnelsen af en nye chef for EPA, som bestemt ikke er en klimaforkæmper i traditionel forstand," siger aktiehandleren.

Vestas løber med svensk ordre

Vestas skal levere Kinas højeste vindmøller

Google vil udelukkende bruge vedvarende energi i 2017

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs