EnergiWatch

Medie: Fyret Hydratech-direktør er i fængsel

Hydratechs tidligere USA-direktør, der blev fyret efter mistanke om millionsvindel i 2014, er nu bag tremmer.

Da den danske leverandør af hydrauliske løsninger til vindmøller og til olieindustrien, Hydratech , for tre år siden sagde farvel til selskabets USA-direktør, var der mistanke om, at den fyrede direktør havde været involveret i svindel med firmaets midler. Den mistanke er nu officielt bekræftet, skriver dagbladet Børsen.

Avisen beretter, at eks-direktøren er fængslet i USA med en dom på 18 måneder bag tremmer efter at sagen om Hydratech-svindlen har været igennem det amerikanske retssystem.

" Vi synes jo, at det så mystisk ud, hvad der foregik, og det har det amerikanske retsvæsen så været enig i. Han er også dømt til at betale nogle penge tilbage til os, men dem har vi hensat," siger adm. dir. i Hydratech, Søren Kringelholt Nielsen, til Børsen.

Den pågældende USA-direktør skal ifølge avisen have svindlet for mellem 7 og 8 mio. kr. De penge kunne Hydratech godt bruge  dag, hvor selskabet på femte år kæmper med underskud.

Senest viste 2015 regnskabet et minus på 78 mio. kr. De penge, som man mistede på svindelen, er dog afskrevet, oplyser den adm. dir.

Mere fra EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs