EnergiWatch

Brexit-top vil bekæmpe britiske vindmøller efter møde med Donald Trump

Trump vil have Nigel Farage og brexitkampagnens topfolk til at bekæmpe de møller, der generer udsigten fra den kommende præsidents skotske golfbane – og i hele Storbritannien.

Foto: John Locher

Donald Trumps møllemodstand er så stor, at han nu opfordrer politikere i andre lande til at bekæmpe vindenergi fra synlige vindparker. Det kom frem på et nyligt møde, der fandt sted efter at Trump havde vundet præsidentvalget. Her mødtes den kommende amerikanske præsident med Nigel Farage, midlertidig leder af det højrenationale parti britiske Ukip samt en række topfolk fra brexit-kampagnen.

På mødet opfordrede Donald Trump til, at Farage og hans brexit-allierede fører kampagne mod vindmøller af den slags, der stjæler udsigten fra Trumps golfbane i Skotland, skriver New York Times.

Det er oprindeligt avisen Express, der har talt med Andy Wigmore, en af topfolkene i den britiske brexit-kampagne. Wigmore deltog i mødet mellem Trump og Farage, og han fortæller, at Trumps møllemodstand var båret af bekymring for landskabet.

"Vi dækkede en masse på det timelange møde, men én ting Trump blev ved at vende tilbage til, var sagen om vindmølleparker. Han er komplet anglofil, og er vildt betaget af Skotland, som han mener, er et af de smukkeste steder på jorden. Men han er foruroliget over, at hans elskede Skotland bliver plastret til med grimme vindparker. Han synes, det er ødelæggende for det smukke landskab," fortæller Andy Wigmore til Express.

Donald Trump har tabt flere retssager mod den vindpark som Vattenfall vil opføre ved siden af den ene af hans to skotske golfbaner.

Ifølge The Guardian, der også har talt med Wigmore, var Trump på mødet med Nigel Farage meget fokuseret på vindmøller i Storbritannien:

“Han bryder sig ikke om vindmølleparker overhovedet. Han sagde: 'Når jeg ser ud af vinduet og ser disse vindmøller, så bliver jeg fornærmet. Nigel…I bliver nødt til at gøre noget ved disse vindmøller'.  Han sagde: Lad os anbringe dem offshore...hvorfor ødelægge det smukke landskab.' Og han bad os om at føre en kampagne for at komme af med vindparkerne, som de står i dag," fortæller Andy Wigmore til avisen.

Ifølge Daily Mail har Wigmore sammen med en anden af Brexit-kampagnens topfolk siden bekræftet, at de vil føre en kampagne mod vindparker i England, Skotland, og Wales.

Donald Trump er på yderst god fod med den midlertidige Ukip-leder og frontfigur i brexitkampagnen Nigel Farage. Trump har således anbefalet den britiske regering, at man udnævner Nigel Farage til landets ambassadør i USA.

Mere fra EnergiWatch

OK køber varmevirksomhed

Fra 1. november bliver Dansk Varme Service en del af OK-koncernen, som vil styrke sit fokus på det voksende marked.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs