EnergiWatch

Miljøorganisationer kritiserer dansk pensionskasse

Pensionsselskabet PKA møder kritik fra en række amerikanske miljøorganisationer for sin investering i stort biomassekraftværk. Det skriver Altinget.dk. Kritikken gør indtryk, men får ikke konsekvenser, siger pensionsselskabet.

16 amerikanske miljøorganisationer langer ud efter det danske pensionsselskab PKA. Det skriver Altinget.dk. Det sker, efter at PKA har investeret 1,3 mia. kr. i et biomassekræftværk i Nordengland, der skal stå færdigt i 2020.

Selv betegner PKA det som en grøn investering, men ifølge miljøorganisationerne kan det reelt vise sig at være værre for klimaet end et kulværk, skriver Altinget.

Miljøorganisationerne, der blandt andet inkluderer Greenpeace, har derfor taget kontakt til PKA og har over for pensionsselskabet blandt andet kritiseret projektets amerikanske leverandør af træpiller, Enviva, som ifølge organisationerne rydder store skovområder for træer.

PKA udtaler til Altinget, at man tager kritikken til efterretning, men at det umiddelbart ikke får nogen konsekvenser.

”Enviva har skrevet under på, at de vil levere bæredygtige træpiller. Og det bliver også kontrolleret,” udtaler Claus Jørgensen, investeringsdirektør i PKA, til Altinget og forsikrer, at der er opstillet krav til bæredygtigheden i projektet.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere