EnergiWatch

Kriegers Flak rykker prisen for havvind med årtier

Omkostninger til havvindmølleparker falder langt hurtigere end ventet. Prisen på den nye Kriegers Flak-park burde ifølge Det Internationale Energiagentur først være mulig om flere årtier, viser beregning.

Foto: Dong Energy

De fleste var nok ved at tabe underkæben, da vinderprisen på udbuddet af den danske havvindmøllepark Kriegers Flak for nylig blev offentliggjort.

Med en garanteret støttepris på blot 37,2 øre pr. kWh overtog svenske Vattenfall således verdensrekorden i billig havvind fra den hidtidige titelindeholder, danske Dong Energy, som så sent som i sommer satte rekord i et hollandsk udbud med en pris 54 øre pr. kWh.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs