EnergiWatch

Analytiker roser NKT-eksekvering

Kabelproducentens indtjeningsevne er overraskende god, mener Jyske Banks aktieanalytiker.

NKT's regnskab falder i god jord hos Jyske Bank, hvor aktieanalytiker Janne Vincent Kjær hæfter sig ved, at regnskabet viser en god indtjeningsevne, hvis der renses for engangsposter .

"Kigger man på det operationelle EBITDA-resultat, så er det faktisk rigtigt pænt og slår konsensus med 15 pct. Så jeg synes, at der er tale om en stærk eksekvering," siger Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans.

Nye forventninger til kabelforretningen, NKT Cables, betyder, at de overordnede koncernforventninger justeres, så koncernen nu venter en negativ organisk vækst på 2-3 pct. mod tidligere en flad organisk vækst. Til gengæld opjusteres forventningerne til overskudsgraden målt på operationel EBITDA-margin til omkring 9,6 pct. fra tidligere 9,4 pct.

"I Cables sænkes forventningerne til den organiske vækst fra minus 5 pct. til nu minus 5 til minus 10 pct. Det er primært relateret til deres kinesiske kabelaktiviteter, som jo er frasolgt, men også leverandørproblemer i første halvdel af året, og indtjeningsevnen er altså rigtigt stærk, og kommer ind bedre end jeg og markedet havde forventet," siger Janne Vincent Kjær.

I regnskabet skriver NKT i øvrigt, at det venter at blive fuldt kompenseret for de leverandørproblemer, som ventes at reducere væksten i Cables. Dermed kan forventningerne overskudsgraden målt på operationelt EBITDA alligevel øges til 9-9,3 pct. fra tidligere omkring 9 pct.

I rengøringsdivisionen Nilfisk var væksten i tredje kvartal noget bedre end ventet, vurderer Janne Vincent Kjær.

"Der er en organisk vækst på de her 4 pct., og det synes jeg er rigtig stærkt også i lyset af, at Tennant (amerikansk rival, red.) havde minus 2,2 pct. vækst. Så der er tale om en pæn eksekvering - endelig kan man tilføje. Særligt i den amerikanske forretning leverer Nilfisk 11 pct. organisk vækst efter en meget svag udvikling igennem de seneste mange kvartaler, hvor de har haft nogle udfordringer. Så det er dejligt at se, at den del er i bedring," siger Jyske Bank-analytikeren.

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs