EnergiWatch

Vestas anerkender øget konkurrence i USA

Efterhånden som den amerikanske kage er blevet større vil stadig flere have et stykke, siger Anders Runevad, der fremhæver Vestas' øgede markedsandel de seneste tre år.

Foto: Vestas

I USA har medaljeskamlen i flere år stået uanfægtet hen. Efter det amerikanske vindmøllemarkeds nærkollaps i 2013 var det praktisk talt kun GE, Siemens og Vestas, der var tilbage, og derfor har trioen nærmest uberørt kunnet høste hele den efterfølgende revitalisering af markedet med en samlet andel på omkring 95 pct.

Men sådan vil situation ikke nødvendigvis forblive. Andre vestlige vindmølleproducenter som Nordex/Acciona har en erklæret ambition om at vinde ind på verdens næststørste marked, der er blevet ekstra attraktivt efter den femårige PTC-forlængelse og andre politiske hjælpemidler, og senest har kinesiske Goldwind klemt foden i døren med en rammeaftale på 1,87GW.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs