EnergiWatch

Finner køber vindprojekter fra gammel Dong-partner

Energiselskabet Fortum overtager tre norske vindprojekter, der har kæmpet med at være rentable med de nuværende elpriser.

Det finske energiselskab Fortum køber tre norske vindprojekter fra udvikleren Nordkraft. Handlen omfatter den eksisterende vindpark Nygårdsfjellet samt de to projekter Ånstadblåheia og Sørfjord, der endnu er under udvikling og forventes i drift i 2018 henholdsvis 2019. Købssummen for handlen, der samlet omfatter 170MW, er ikke oplyst.

"Købet af disse tre fremragende vindkraftprojekter er komplet på linje med vores strategi om at ekspandere på sol- og vindprojekter. Det faktum at alle vindparker er placeret i det samme område i Norge gør højeffektiv drift og vedligehold mulig," siger vicedirektør for M&A samt sol og vind hos Fortum, Kari Kautinen, i meddelelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs