EnergiWatch

Amazons femte vindpark i USA skydes i gang

Inden udgangen af 2017 skal halvdelen af selskabets strømslugende servere til cloud-computing fødes med vedvarende energi, lover Amazon Web Services.

Foto: /ritzaufoto/AP/Charlie Riedel

En af verdens største udbydere af computerkraft og datatjenester på nettet, Amazon Web Services, har netop investeret i sin femte vindmøllepark i USA. Parken skal forsyne Amazons datacentre med strøm.

Selskabet, der er et datterselskab i koncernen bag det store online varehus, har i første omgang underskrevet en PPA (power purchase agreement) i staten Ohio. Her skal Amazon overtage det 189 MW store Scioto Ridge projekt. Arbejdet med at opføre vindparken starter tidligt næste år, skriver Windpower Monthly.

Amazon Web Services har nyligt skruet op for ambitionerne om at dække dele af energibehovet til sine strømslugende datacentre med vedvarende energi.

Således skal halvdelen af elektricitetsbehovet til Amazons cloud-computing ved udgangen af 2017 skaffes fra vedvarende energi.

Selskabet har ifølge Recharge News en pipeline på 2 GW i nye vedvarende energi-projekter, skriver Recharge News.

Forsiden lige nu

Schlumberger og Subsea 7 laver nyt samarbejde

De to offshoreserviceselskaber Schlumberger og Subsea 7 er i forhandlinger om et nyt joint venture, der skal bygge videre på et eksisterende samarbejde om at tilbyde services både på og under vandoverfladen.

Hvem er Årets Energibombe?

Energiselskabet Aura har lavet en ny pris, der skal uddeles til ”en ildsjæl” blandt selskabets andelshavere.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere