EnergiWatch

Vestas er klar til næste opkøb

Der er plus på Vestas' bankkonti og direktør Anders Runevad har mod på at fortsætte opkøbene i vindmølleindustrien.

Foto: /Scanpix Ritzau/RUNE AARESTRUP PEDERSEN/

Den danske mølleproducent er med sin opkøbsstrategi i den ene hånd og en masse milliarder på bankbogen i den anden klar til at fortsætte sin afsøgning af vindmøllesektoren på kig efter ikke organisk vækst. Det skriver Berlingske i et interview med administrerende direktør Anders Runevad.

Selskabet har gennem de sidste ti måneder overtaget to servicevirksomheder, Availon og UpWind. Selvom Runevad ikke vil løfte sløret for konkrete opkøbsmål, så leder man efter såkaldte bolt on-selskaber, der passer ind i den nuværende forretning.

"Vi er naturligvis i en helt anden finansiel position, end vi var tidligere. Så på den måde har vi mulighederne nu, og når det kommer til »bolt-on«-overtagelser som UpWind, så er vi helt sikkert interesserede i det," siger Anders Runevad til avisen.

Han understreger dog, at man ikke har planer om at deltage i konsollideringen af vindmølleproducenter og foretage opkøb her.

General Electric udfordrer Vestas: Milliardkøb giver bedre og billigere møller

GE: LM Wind-køb skal sikre lavere priser og gøres os mere lokale

LM: Opkøb giver ro og vækstmuligheder

Sydbank: GE-køb uden reel indflydelse for Vestas 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs