EnergiWatch

ABB beholder forretning og annoncerer nyt tiltag

Det svensk-schweiziske konglomerat fastholder blandt andet sin HVDC-division trods rygter om frasalg og igangsætter aktietilbagekøbsprogram.

Det svensk-schweiziske industriselskab ABB vælger at beholde sin "Power Grids"-division og vil samtidig købe aktier tilbage for 3 mia. dollar, fremgår det tirsdag morgen af en meddelelse fra virksomheden.

Ifølge Bloomberg News har den svenske kapitalfond Cevian Capital, der ejer aktier i ABB, ellers presset på for en afhændelse af Power Grids-divisionen.

Men det ser ABB altså ud til at være ligeglad med, da selskabet vil fastholde og øge forretningsdelen, som sælger energi- og automatiseringsprodukter, systemer og serviceløsninger.

Medie: Kinesere vil købe ABBs afdeling for højspændings-jævnstrøm

"Den fortsatte transformation af Power Grids-division under ABB's ledelse er den bedste af alle nøje overvejede muligheder for aktionærerne," udtaler bestyrelsesformand Peter Voser.

Sammen med meddelelsen om fastholdelsen af sin ene forretningsdel har industriselskabet annonceret et aktietilbagekøbsprogram, der vil løbe fra 2017 til 2019, og hvor virksomheden i samme periode vil købe aktier for 3 mia. dollar eller knap 20 mia. kr.

Derudover har ABB, der er et resultat af en fusion mellem svenske ASEA og Brown, Boveri & Cie fra Schweiz og har hovedsæde i alpelandet, løftet sine langsigtede marginforventninger.

I september kom det frem, at ABB havde solgt sin kabelforretning, ABB Cables, for 712 mio. euro - svarende til 5,3 mia. kr. - til danske NKT Holding.

I samme ombæring oplyste NKT Holding, at det havde besluttet at splitte sig op i to selskaber, så kabelforretningen NKT Cables og Nilfisk, der producerer rengøringsmaskiner, fremover bliver to selvstændige børsnoterede selskaber.

Mere fra EnergiWatch

Fortum vil opsnappe halv mio. ton CO2 på Fyn

Fjernvarme Fyn og finske Fortum indleder forundersøgelser om lagring af CO2 fra varmeanlægget i Odense og affaldsforbrændingen i Nyborg. Potentialet er på sigt en lille million ton årligt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs