EnergiWatch

Vestas' tilgang i sensommeren kan blive højeste i flere år

Torsdag og fredag har vindmølleproducenten annonceret ordrer der bringer den samlede ordreindgang i kvartalet op på 1350 megawatt (MW).

Foto: Vestas

Vestas har kurs mod det bedste tredje kvartal i flere år, hvis man ser på de ordrer, som selskabet har vundet de seneste måneder.

Torsdag og fredag har vindmølleproducenten annonceret ordrer i Tyskland, Mongoliet, Kina og Brasilien, og det bringer den samlede ordreindgang i kvartalet op på 1350 megawatt (MW).

Det endelige tal vil formentlig blive højere, fordi Vestas ikke annoncerer alle ordrer, men kommer med en samlet opgørelse i forbindelse med regnskaber.

Samtidig resterer der adskillige timer af tredje kvartal, og det er ofte er set, at der er travlhed med at sætte pen til papir de sidste timer op til et månedsskifte.

Vestas får også ordre i Brasilien

Vestas har således ekstra åbningstid fredag, hvor der blandt andet tages hensyn til, at der kan nå at indløbe ordrer fra det vigtige amerikanske marked.

"Kvartalet har ikke været blændende, set ud fra hvad man tidligere har set fra Vestas, men får selskabet 600-700 MW i uannoncerede ordrer, så kommer man over 2000 MW i kvartalet, og så ser det egentlig meget pænt ud. Tredje kvartal har jo historisk set heller ikke været det stærkeste," siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, der har en købsanbefaling på Vestas-aktien.

"Man skal også huske på, at de meget stærke kvartaler, som vi tidligere har set fra Vestas' side, har været hjulpet af meget store enkeltordrer, og det har vi ikke set i de seneste måneder," siger han.

Baseret på de annoncerede ordre og den forventede størrelse af de uannoncerede vil Vestas med stor sandsynlighed få det bedste tredje kvartal siden 2010, hvor den samlede ordreindgang i kvartalet var på 2278 MW.

Vestas får årets største ordre i Kina

Til sammenligning har ordreindgangen de seneste tredje kvartaler i perioden 2011-2015 lydt på 1508, 1170, 1547, 401 og 1316.

Det er især det amerikanske marked, som trækker op. Her har Vestas landet en håndfuld større bestillinger i kvartalet. Og der kan komme mere fra den front resten af året, fordi PTC-ordningen, der giver ejere af vindmølleparker skatterabat, bliver en anelse mindre favorabel fra årsskiftet.

For hele 2016 har Vestas indtil videre fået 5543 MW i nye ordrer, og Jacob Pedersen regner med, at det når op på 9000 MW for hele året.

"Der er mange, som sætter næsen op efter et stærkt fjerde kvartal i USA, og det kan også blive tilfældet. Vestas tog tidligere på måneden hul på et projekt i USA, som kan ende med at være op mod 2000 MW, og her kan der potentielt set komme ordrer dryppende resten af året, men det er meget svært at spå om," siger Jacob Pedersen.

Hvad den samlede ordreindgang ender på, får man et indblik i 8. november, hvor vindmølleproducenten kommer med regnskab for tredje kvartal.

Foto: RITZAU FINANS
Foto: RITZAU FINANS

Kilde: Ritzau Finans

Vestas bekræfter: Ørkenvandringen er forbi

LM Wind Power jubler over "første date" med Siemens

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs