EnergiWatch

Kæmpe Vestas-projekt tæt på afgørelse

Amerikansk forsyningsselskab har fået ryddet forhindringerne for en 600MW stor vindmøllepark af vejen. Den formelle blåstempling ventes afgjort i morgen.

Foto: Vestas

Vestas kan være uhyre tæt på at kunne skrive yderligere 600MW i bogen. Xcel Energy oplyser således, at det har indgået et forlig, der vil tillade selskabet at opføre den 600MW store vindmøllepark Rush Creek i delstaten Colorado. Et projekt som Vestas i april fortalte, at der var indgået en betinget ordre på, efter at lokale medier havde skrevet om forbindelsen.

Vestas i forhandlinger om storordre i USA

Nu mangler projektudvikleren blot at få en godkendelse hos forsyningskommissionen i Colorado (CPUC). Imidlertid var såkaldt trial staff fra netop den kommission blandt de parter, der var med i det forlig, der godkendte vindmølleprojektets videre færd. Det samme var f.eks. byerne Denver og Boulder, der huser Vestas' fabrikker i området.

Afgørelsen synes heller ikke at komme til at lade vente på sig. Ifølge Recharge, der har været i kontakt med en talsmand for CPUC, træffer kommissionen allerede endelig beslutning fredag.

Travlt med næste skridt

"Vi tror, at det opnåede forlig, hvis det godkendes, er et fortrydelsesfrit skridt mod mere genanvendelig energi for Xcel Energys kunder og for staten Colorado," siger adm. direktør hos Xcel, David Eves, i meddelelsen.

At også han har travlt, har en logisk forklaring. Det 1 mia. dollar store projekt skal således nå til næste fase inden nytår, hvis det skal opnå den fulde udnyttelse af PTC-ordningen, der gradvist aftrappes over de kommende fem år.

I meddelelsen opgør Xcel selv værdien af støtteordningen til 400 mio dollar over projektets 25 forventede leveår, og eftersom PTC'en fra årsskiftet sænkes til 80 pct. af det nuværende, vil forskellen altså være i den høje, trecifrede millionafdeling.

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs