EnergiWatch

Hensigtsaftale kan løfte Vestas til nyt niveau

Den mulige aftale om levering af op mod 2,2GW kan være lige nøjagtigt det, der løfter vindmølleproducenten til næste niveau, mener analytiker.

Foto: Vestas

At Vestas ser ud til at være tæt på en hensigtsaftale i Egypten på potentielt samlet 2,2 gigawatt (GE), er en indikation af, at den danske vindmølleproducent er på vej til helt nye standarder.

Vestas tæt på egyptisk kæmpeaftale

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, efter at energi-, forsynings- og klimaministeriet har meddelt, at det venter at underskrive en aftale med det egyptiske ministerium for elektricitet og vedvarende energi.

"En aftale som den her er lige nøjagtig det, der skal til, for at Vestas kan løfte sig til næste niveau. Det kræver, at de kommer ind på de her markeder, hvor man ikke er vant til at lave vindenergi, og lande sådanne aftaler, som nærmest er partnerskaber med regeringer," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Bliver hensigten til virkelighed, vil parterne gå sammen om at få udviklet og rejst vindmøllerne.

"Hvis Vestas kan det, på markeder som det her, kan det give et kæmpemæssigt løft, fordi der er masser af lande a la Egypten, som stort set ikke har gjort sig i vindenergi endnu, men som er klar til det," vurderer Sydbank-analytikeren.

Der er tale om en hensigtserklæring, som ministeriet anslår til at have en samlet værdi af cirka 15 mia. kr. De 2,2 GW vil formodentlig skulle leveres over flere etaper.

"Indtil videre er det ikke noget, der kan måles. Men når man først er her, og der også fra politisk hold bliver meldt ud, at det er det her, man gerne vil, så er der al mulig grund til at tro, at det her på et tidspunkt lander i en ordre. Om det bliver helt det beregnede omfang, og hvornår det bliver, er selvfølgelig svært at sige," påpeger Jacob Pedersen.

Sidste år indgik Egypten og Siemens en samarbejdsaftale om 2 GW vindenergi.

"Det her er for mig at se i høj grad en indikation af, at på de nye markeder, hvor der skal opføres vindmøller, der er Vestas aktiv, at Vestas formår at gøre sig så lækker, og at man kommer i betragtning til det allerstørste," fremhæver Jacob Pedersen.

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs