EnergiWatch

Vestas tæt på egyptisk kæmpeaftale

Vindmølleproducenten er kommet tættere på at indgå en rammeaftale på op mod to gigawatt i det nordafrikanske land.

Foto: Nabil Amr/AP

Vestas ser ud til at manifestere sig yderligere på det egyptiske marked. Den rammeaftale – memorandum of understanding (MoU) – på op mod 2GW vind, som vindmølleproducenten har været i forhandlinger med den egyptiske regering om i længere tid, bliver muligvis underskrevet om få dage.

I en meddelelse fra Energiministeriet, som Ritzau Finans har modtaget, står der således, at "aftalen forventes at blive underskrevet" umiddelbart efter energiminister Lars Chr. Lilleholts aktuelle rejse til Egypten.

"På globalt plan har Danmark en stærk position inden for grøn omstilling, og Vestas sætter pris på, at Danmark fra officielt hold er med til at hjælpe danske virksomheder med at sælge bæredygtige energiløsninger i nye markeder. Jeg er derfor også glad for, at energi- forsynings- og klimaministeren tager med til Egypten for at støtte Vestas’ arbejde i det marked," siger Vestas' adm. direktør Anders Runevad i meddelelsen ifølge Ritzau Finans

Mediet anslår, at aftalen har en værdi på omkring to milliarder euro, eller knap 15 milliarder kroner.

Som EnergiWatch tidligere har beskrevet, så har den enorme rammeaftale med det nordafrikanske land været på brættet i længere tid. I april bekræftede Vestas forlydenderne, efter at en egyptisk avis havde skrevet om aftalen, der skulle have været forhandlet siden sidste sommer.

Vestas arbejder på stor aftale i Egypten

Imidlertid skulle den gigantiske aftale, Siemens indgik med den egyptiske regering sidste juni have forsinket processen. Den dansk/tyske vindmølleproducent havde som led i en otte mia. euro stor aftale fået papir på at opstille 2GW vind.

Siemens underskriver sin største enkeltordre

Over for EnergiWatch pointerer Vestas, at der er tale om en rammeaftale – og altså ikke en mastodontisk enkeltordre – og at der endnu ikke er underskrevet noget.

"Det er en fortsættelse af snakken med den egyptiske regering, som er pågået i nogen tid. Selvfølgelig håber vi på, at det vil munde ud i en underskrevet MoU, der som tidligere udmeldt vil have et potentiale på op mod to gigawatt," siger pressechef Michael Zarin.

Vestas tredobler barren for bagateller

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs