EnergiWatch

Vestas bruger flere penge på forskning og udvikling

Den danske vindmølleproducent kaster flere penge i at udvikle på sine mindre møller. Dog er der også en del af R&D-udgiferne, som går til innovationsprojekter.

Foto: Vestas

I takt med den stigende indtjening sætter Vestas også flere euro til side til at forske og udvikle i fremtidens vindmøller og servicetilbud. Det fremgår af regnskabet for andet kvartal fra vindmøllegiganten.

"Vi fortsætter med at investere i F&U, det har vi gjort i noget tid nu, og det er først og fremmest i vores produktportefølje, både i 2- og 3-megawattklassen, at vi vil sikre, at vi fortsat har den bredeste produktvifte i industrien og vindmøller til alle vindklasser og geografier," siger Vestas-chef Anders Runevad til Ritzau Finans.

Vestas afslører ikke de specifikke udgifter brugt på forskning og udvikling, men skriver i regnskabet, at stigningen blandt andet skyldes flere penge sat af til innovationsprojekter.

"Der har vi for eksempel det nye multirotorkoncept, hvor vi investerer i teknologi og innovation med det formål at se, om vi kan modne nogle teknologier og yderligere nedbringe levelized cost of energy (den samlede energipris, red.)," siger Anders Runevad.

Vestas' multirotorkoncept, som testes i samarbejde med DTU, går ud på at installere flere møllehuse og vingesæt på ét tårn - i første omgang ved at genbruge udstyr fra gamle møller.

Vestas' serviceforretning løftet af to opkøb

Runevad: Andet kvartal var exceptionelt godt

Vestas byder op til børsfest sammen med elitekolleger

Vestas starter aktietilbagekøbsprogram på tre mia.

Bank: Vestas-aktie bør brage til vejrs efter superstærke tal

Vestas leverer nyt kanonregnskab

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs