EnergiWatch

Nordjyder råber vagt i gevær: Ikke flere solceller, tak

Elnettet i det nordvestlige Jylland er nogle steder ved at nå grænsen for, hvor mange nye solceller nettet kan klare. Mens en ny tilskudspulje er ved at åbne op, så håber det lokale elnetselskab, at mange nye anlæg i området udebliver for elnetkundernes egen skyld.

Foto: Atlas Copco

Visse steder i det nordvestjyske elnet omkring Thy og Thisted er der så mange solceller, at nettet er i fare for at overophede og gå i stykker. Teknisk chef i Thy-Mors Elnet, Peter Melgaard forklarer til EnergiWatch, at grænsen for, hvor mange af de små elkraftanlæg, nettet flere steder kan klare, er ved at være nået.

"Vi har haft en meget omfattende udbygning gennem flere år, og lige nu kommer der ikke så mange nye til. Men hvis de falder yderligere i pris, og vi får plastret flere parcelhusområder til med solceller, så vil vi stå med nogle udfordringer," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs