EnergiWatch

Vestas risikerer skattesmæk for 100 millioner

De tyske skattemyndigheder barsler med et gevaldigt efterkrav til den danske vindmølleproducent.

Et skattekrav på 100 mio. kr. ligger og lurer på Vestas i Tyskland, skriver mediet InsideBusiness.

Sagen tager sit udgangspunkt i, at Vestas gennem datterselskabet Vestas Central Europe skulle have betalt kommission til to af selskabets tyske samarbejdspartnere, Nordwind og WKN.

Disse kommissioner skulle løbe op i størrelsesordenen af 30 mio. euro, men Vestas, der trak omkostningerne til kommissionerne fra i skat, er ikke sikre på, hvorvidt de har fået noget for pengene. Derfor står den tyske skattefar nu klar til at indlede en større skattesag mod den danske vindmølleproducent.

Oplysningerne stammer fra materiale fra den tyske sag, som InsideBusiness er i besiddelse af. Heraf fremgår det, at der ikke blot vil være tale om beskatning af de 30 mio. euro, men også renter og bøde. I alt kan smækket altså koste op mod 100 mio. kr.

Den tidligere direktør i Vestas Central Europe, Hans Jørn Rieks, er sammen med fem øvrige medarbejdere blevet politianmeldt af Vestas, fordi han skulle stå bag udbetalingen af kommissionerne. Mens der er blevet indgået forlig med de øvrige medarbejdere, kører sagen mod Hans Jørn Rieks fortsat, hvor Vestas mener, at de har krav på mere end 40 mio. kr., mens Hans Jørn Rieks forlanger 30 mio. kr. for at blive fyret uregelmæssigt, skriver mediet.

Fyret Vestas-chef sagsøgt for 90 millioner

Magtkamp udløste ubehagelig skilsmisse i Vestas

Var Vestas i virkeligheden en cowboybutik?

Vestas-topchef afviser slagtilbud

Finanschef fortid hos Vestas

Skandale ulmer i Vestas

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere