EnergiWatch

PFA vil kaste milliarder i solceller

Danmarks største pensionsselskab vil som et alternativ til aktier investere 40 mia. kr. i risikoprojekter som solceller og unoterede virksomheder.

Foto: Mainstream Renewable Power

PFA er klar til at investere 40 mia. kr. i blandt andet solceller inden udgangen af 2018, skriver Børsen.

Pensionsselskabet har nedsat en ny enhed, der skal varetage de såkaldte alternative investeringer, der blandt andet dækker over energi, unoterede virksomheder og lånefinansiering. Årsagen til den nye satsning er, at aktiepriserne er for høje.

Ifølge Børsen er der tale om en firdobling af PFA’s portefølje i investeringen, som af Finanstilsynet bliver beskrevet som risikofyldte. Præcis hvordan fordelingen af investeringen bliver, vides ikke. Men PFA forventer, at en stor del af de 40 mia. kr. bliver placeret i Danmark.

Det er ikke første gang, at PFA kigger mod solen. For som EnergiWatch tidligere har berettet, så investerede pensionsselskabet i juli i tre solcelleparker med option på yderligere tre i England for et trecifret mio. beløb.

Netop investeringen i de engelske solcelleparker er ifølge investeringsdirektøren i PFA, Christian Lindstrøm Lage, et billede på, hvordan en alternativ investering kan være med lav risiko.

"De er færdigt opførte, gennemtestede, vi har en driftsaftale, og vi har solgt strømmen til en fast pris i 20 år til den engelske stat," siger han til Børsen.

PFA køber solcelleparker i England for trecifret millionbeløb

Pensionskæmpen troede, at den forstod sig på vindmøller. Det har kostet 133 mio. kr. – foreløbig

PFA og ATP åbner ny kapitalfond sammen 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs