EnergiWatch

MHI Vestas bekræfter sejr i kampen om Horns Rev

Svenske Vattenfall peger på den japansk-danske mølleproducent, når man i 2017 skal bygge den oprindeligt 400 MW store Horns Rev 3-havvindmøllepark, men siden sidste gang, der var nyt fra de to selskaber, har parken vokset sig større.

Vattenfalls i danske øjne historisk billige havvindmøllepark kommer til at snurre el hjem til de danske forbrugere med danske MHI Vestas' store 8-MW mølle i 2017. Det bekræfter selskabet i en meddelelse torsdag.

Meldingen var ventet, idet Vattenfall allerede havde peget på MHI Vestas som leverandør.

"Horns Rev 3 projektet vil sætte en ny milepæl for billig havmøllestrøm, og vi ser frem til at samarbejde med Vattenfall om at opnå det mål," lød det fra MHI Vestas' topchef Jens Tommerup i en meddelelse allerede for en måned siden.

Vattenfall vandt udbuddet på at bygge parken foran konkurrenterne hos Dong, Statoil og Eon til en afregningspris på 0,77 øre pr. kWh i februar sidste år.

Noget nyt byder meddelelsen i dag dog på. Horns Rev-parken bliver nemlig en my større end de planlagte 400 MW og får en samlet kapacitet på 406 MW. Samtidig fremgår det også, at MHI Vestas har scoret sig en femårig servicekontrakt.

I alt skal MHI Vestas levere 49 V164-møller.

MHI Vestas advarer om flaskehals til søs

Siemens er klar med kæmpe havmølle på 8 MW

Vestas vinder ordre på 8,3MW-møller

A2Sea får kontrakt på Horns Rev 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs