EnergiWatch

Dong vinder kontrakt på 700 MW hollandsk havvind

Danske Dong Energy har vundet et hollandsk udbud på de to havmølleparker Borssele 1 og 2, der hver har en kapacitet på 350 MW.

Foto: Dong Energy

Det bliver Dong Energy, der kommer til at opføre de to hollandske havmølleparker Borssele 1 og 2. Det meddeler Dong i en fondsbørsmeddelelse tirsdag aften.

"At vinde dette udbud i hård konkurrence med andre tilbudsgivere er endnu et bevis på vores førende markedsposition og vores forretningsmodel, der bygger på innovation, industrialisering og stordrift," udtaler Samuel Leupold, Executive Vice President og chef for Wind Power i Dong Energy.

Det fremgår af meddelelsen, at Dong Energy vandt udbuddet med en gennemsnitspris, eksklusive transmissionsomkostninger, på 72,70 euro pr. MWh i løbet kontraktens første 15 år. Derefter vil havmølleparkerne få markedsprisen.

"Med Borssele 1 og 2 når vi for første gang under EUR 100 pr. MWh i levelized cost of electricity, og dermed når vi også en vigtig branchemilepæl mere end tre år før tid. Det viser, hvilket stort potentiale, havvind har," siger Samuel Leupold.

Dong vil opføre Borssele 1 og 2 i løbet af fire år med ét års fleksibilitet. Havmølleparkerne vil have en kapacitet på 350 MW hver.

Den vundne kontrakt har ingen indflydelse på Dongs tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2016 eller på det forventede investeringsniveau, der er meldt ud for 2016-2017.

 Holland åbner for forsinket havudbud

 Shell udfordrer Dong på hollandske havmølleprojekter 

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs