EnergiWatch

Tysk havmøllepark besluttet

Der er truffet endelig investeringsbeslutning om opførelsen af et 252MW havvindprojekt, der allerede nu har markante danske fingeraftryk.

Foto: Dong Energy

Den hollandske projektudvikler Van Oord har sammen med britiske Highland Group Holding truffet beslutning om at bygge havmølleparken Deutsche Bucht. Det 252MW store projekt skal opføres 90 kilometer fra kysten lidt syd for den jysk/tyske grænse, og installationen forventes at begynde i andet halvår af 2018 med idriftstagning året efter. Det skriver Van Oord i en meddelelse.

Først skal parterne dog lige finde pengene, hvilket ventes at være klaret i første halvår næste år. Men allerede nu står det klart, at parken vil have haft et dansk islæt, for aarhusianske K2 Management har siden begyndelsen for halvandet år siden været tilknyttet som projektudvikler, lige som det er tilfældet på Highland Groups anden tyske havmøllepark, Veja Mate, der er under opførelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Styrelsen behandler 13 GW kystnær havvind

Mastodonter som CIP og Total Energies har også kastet sig ind i kampen for åben dør-havmølleparker, hvor Energistyrelsen har modtaget 43 ansøgninger siden april. Selv om to trejdedele er sorteret fra, får blandt andet kæmpeprojekter fra CIP potentialet for de resterende til at svulme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs