EnergiWatch

Siemens tror på vækstmarked trods solchok

Selv om solceller har vundet dramatisk indpas på et af sidste års største vindmarkeder er Siemens ikke til sinds at opgive kampen.

Foto: Acciona

Der gik et chok igennem vindindustrien, da Mexico i marts afholdt sin første auktion over grønne energiprojekter. På forhånd havde vindudviklere regnet med at hjemtage langt størstedelen af kontrakterne på de udbudte 1.720MW, men i stedet sejrede solcellerne suverænt ved at hive 1.100MW ud til solprojekter med blot 620MW blafrende i vinden.

"De priser, der blev budt ind med på solenergiprojekterne, var chokerende lave. Vindbuddene var meget konkurrencedygtige, men uheldigt for dem, der stod bag dem, kolliderede det med historisk aggressive prisbud på solenergiprojekterne," konstaterede senioranalytiker ved Make Consulting, Brian Gaylord, der kaldte auktionen for "katastrofal" for vindindustrien.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs