EnergiWatch

Siemens tror på vækstmarked trods solchok

Selv om solceller har vundet dramatisk indpas på et af sidste års største vindmarkeder er Siemens ikke til sinds at opgive kampen.

Foto: Acciona

Der gik et chok igennem vindindustrien, da Mexico i marts afholdt sin første auktion over grønne energiprojekter. På forhånd havde vindudviklere regnet med at hjemtage langt størstedelen af kontrakterne på de udbudte 1.720MW, men i stedet sejrede solcellerne suverænt ved at hive 1.100MW ud til solprojekter med blot 620MW blafrende i vinden.

"De priser, der blev budt ind med på solenergiprojekterne, var chokerende lave. Vindbuddene var meget konkurrencedygtige, men uheldigt for dem, der stod bag dem, kolliderede det med historisk aggressive prisbud på solenergiprojekterne," konstaterede senioranalytiker ved Make Consulting, Brian Gaylord, der kaldte auktionen for "katastrofal" for vindindustrien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs