EnergiWatch

PSO-omlægning ikke nok til at redde varmepumperne

Der skal mere til end blot at føre PSO'en over på finansloven, hvis varmepumpernes fortsatte udbredelse skal sikres. Det viser en ny analyse fra Dansk Fjernvarme.

Foto: Dansk Fjernvarme

Selvom det vækker glæde hos Dansk Fjernvarme, at PSO-betalingen, som regeringen foreslår det, rykkes væk fra elregningen og over på finansloven, er det slet ikke nok, hvis potentialet for store varmepumper i fjernvarmeforsyningen skal sikres. Det viser en analyse fra Dansk Fjernvarmes tænketank, Grøn Energi. Det skriver Ingeniøren.

Af analysen fremgår det, at varmeprisen fra en eldrevet varmepumpe kan reduceres med 17 pct. fra 426 kr. per MWh varme til 356 kr. per MWh ved en flytning af PSO-bidraget. Det er dog ikke nok, hvis det skal kunne betale sig at installere varmepumpere, lyder det fra tænketanken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs