EnergiWatch

NKT tøver med udvidelse af tysk fabrik

Selv om kabelproducenten har fuld sigtbarhed ind til udgangen af 2017 og mulige store ting i vente, vil NKT have større sikkerhed, før en eventuel udvidelse i Køln besluttes.

NKT vil være mere sikker på markedsudsigterne, før selskabet beslutter sig for en eventuel udvidelse på sin kabelfabrik i Køln.

"Det er noget, vi analyserer meget tæt, og det positive er, at det her store Südlink-projekt, som alle snakker om i Tyskland, vil kræve mange tusinde kilometer kabel, ca. 8-9000 km., som man forventer starter op i 2018-19-stykker, siger NKT Cables administrerende direktør," Michael Hedegaard Lyng, til Ritzau Finans.

Südlink-projektet er en infrastrukturmotorbane, som skal bringe strøm fra det nordlige Tyskland, hvor der er stor produktion af vedvarende energi blandt andet fra vindparker, ned til den sydlige del af landet.

"Hele det markedsmomentum sidder vi selvfølgelig og kigger på, og hvis det udvikler sig, som vi tror i dag, kan det også være det, som trigger, at vi investerer i en ny produktionslinje i Køln," siger Michael Hedegaard Lyng.

Fabrikken i Køln er indrettet således, at selskabet relativt hurtigt kan få gennemført en produktionsudvidelse, hvis selskabet vælger at investere de anslåede 250 mio. kr., det vil kræve.

"Det er primært noget isenkram, der skal have ind på fabrikken, som der ikke er så lang leveringstid på. Vi ville cirka kunne være oppe at køre efter ni måneder, så derfor kan vi tillade os at se markedet komme, inden vi trykker på knappen, og stadigvæk være klar," siger Michael Hedegaard Lyng.

Investeringen kan give selskabet en yderligere kapacitet på 30-35 pct., har direktøren tidligere anslået over for Ritzau Finans.

NKT får milliardordre af Dong

NKT Cables kæmper med indtjening

NKT Cables vil være verdensmester - intet mindre

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs