EnergiWatch

En enkelt solspekulant kan tage livet af solpulje

Regeringens planer om at sætte en stopper for en særlig tilskudsordning skyldes hovedsageligt, at et enkelt østjysk selskab har ønsket at opføre det samme antal solceller som en hel region i Indien. Folketinget er hasteindkaldt for at lukke for solpuljen tirsdag.

Foto: Mainstream Renewable Power

Når energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i dag har taget initiativ til at bremse danske solcelleprojekter for milliarder, så skyldes initiativet en enkelt projektmager. Det erfarer EnergiWatch.

Ministeren har tirsdag morgen oplyst i en pressemeddelelse, at man i løbet af april måned har modtaget ansøgninger til at opføre solcelleparker i Danmark for 4.000 MW under den såkaldte 60/40 støtteordning, og ifølge ministeren kan støtten til så mange solceller udløse en ekstraregning til elforbrugerne på op mod 11 mia. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs