EnergiWatch

Vindchef: "Engangsfabrikker" kan udkonkurrere regeltunge mølletransporter

INTERVIEW: Når størrelsen på vindmøller vokser, bliver udfordringerne med at transportere dem fra fabrik til vindsites større. Direktør for amerikansk vindforskningscenter mener, at mølleproducenterne kan være bedre tjent med at opstille "engangsfabrikker" tæt på opstillingsområdet.

Foto: Vestas

NEW YORK. 4,3 meter. Bag den ellers overkommelige længde gemmer sig en af de større udfordringer for det amerikanske vindmarked. For selv om der i de seneste år er blevet stillet i massevis af møller op i USA, så havde de formentlig set anderledes ud, hvis det ikke havde været for netop den længde.

De 4,3 meter er nemlig den maksimale diameter, som vindmøllekomponenter som tårn-dele må have, når de transporteres rundt på de offentlige vej i USA. Det skyldes, at transporterne skal kunne komme gennem tunneler, under vejbroer osv. i det amerikanske vejsystem, og det skaber enorme udfordringer, når møller skal fragtes på tværs af USA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs