EnergiWatch

Indisk opkomling snupper 170MW på en uge

Ny ordre understreger, at det ikke kun er Suzlon og de store vindmølleproducenter, der er med i kapløbet om Indiens monstrøse vindmarked.

Suzlon er ikke den eneste indiske vindmølleproducent.

Kampen om det indiske vindmøllemarked er i fuld gang. Foruden Suzlon med den altid fornøjelige Tulsi Tanti i spidsen har også vestlige vindmølleproducenter som Vestas, GE og Gamesa kastet kræfter ind på det potentielt 300GW store marked, lige som kinesere som Goldwind også har subkontinentet i kiggerten.

Indien kan bygge 302.000 MW vind

Men derudover forefindes der også den lokale opkomling Inox. Det gør vindmølleproducenten, der har eksisteret siden 2009, opmærksom på med en flot nye ordrer på hjemmemarkedet.

I tirsdags meddelte selskabet, at det har vundet to ordrer på samlet 70MW i Andrha Pradesh henholdsvis Madhya Predesh, og nu skriver Renews, at Inox har landet endnu en dobbeltbørge. Denne gang på to ordrer a 50MW til vindmølleprojekter i Mumbai-delstaten Gujarat samt atter i Madhya Pradesh.

I alle tilfælde er der tale om turnkey-ordrer, der er Inox speciale og som er en meget anvendt ordreform i Indien, hvor det typisk er decentrale og uafhængige kraftproducenter – IPP'ere – der lægger vindmølleordrerne.

"Disse ordrer booster yderligere Inox' stærke ordrekatalog med store indiske IPP'ere," siger Inox adm. direktør Kaliash Tarachandani.

Inox understregede i november sine ambitioner med præsentationen af en udvidelse af sin fabrik i Madhya Pradesh, der derved blev fordoblet til at kunne levere 1,6GW. Efter eget udsagn Asiens største produktionsanlæg for vindmøller. Derudover har vindmølleproducenten ligeledes sidste år udvidet i Gujarat.

Vestas-chef: "Indien er et fantastisk marked"

Suzlon vrister heltekunde fra konkurrent

Forrygende børsdebut for indisk vindmølleproducent

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs