EnergiWatch

Lemvig sidder tungt på vind-tronen

Den friske blæst ved Vestkysten er blevet gjort til big buisness af Lemvig Kommune, der for andet år i træk løber med titlen som den mest vindglade kommune i Danmark.

Foto: EU

Lemvig er den kommune i Danmark, der bedst udnytter vinden og omdanner den til strøm med vindmøller på land. Det viser nye tal for 2015, Energistyrelsen har offentliggjort.

I alt blev der produceret 475 millioner kWh på land i Lemvig Kommune i 2015. Det er 23.000 kWh per indbygger eller 932.000 kWh per kvadratkilometer. Det giver Lemvig Kommune en førsteplads i Danmark tæt fulgt af Ringkøbing-Skjern. I det hele taget gør vestjyske kommuner det godt. Struer er nummer tre.

"Vindenergi har i mange år været højt prioriteret her i kommunen. Det høster vi frugterne af nu," lyder det i en udtalelse fra borgmester i Lemvig, Erik Flyvholm.

Lemvig Kommune havde ved årets begyndelse 111 tilmeldte vindmøller.

Klik på kommunerne for at se detaljer om vindmølleudbygningen her. Kortet er farvelagt efter udnyttelsen af de nuværende møller. Beregningen tager højde for den samlede vindudbygning i kommunen, den nuværende gennemsnitlige vindmølles kapacitet og afstanden fra denne til en stor, moderne vindmølle.

Lemvig var den første kommune i landet, der vedtog en plan for udbygning af vindenergi. Det skete i 1996. Lemvig er også den eneste kommune, der eksporterer lige så meget energi, som den forbruger. Samtidig er Lemvig Kommune Danmarks førende testområde, når det gælder vindmøller.  For nylig blev det klart, at en testsite for offshore vindmøller til 500 millioner kroner etableres i Nissum Bredning.

Vindmøller stod for hele 42 procent af det samlede elforbrug i Danmark i fjor. En fremgang på tre procent i forhold til 2014. Vindmøllestrømmens dækning af elforbruget i Danmark er fordoblet siden 2010. Den gang udgjorde den lige over 20 procent.

Vindsatsning gør Lemvig til Danmarks mest grønne kommune 

Vindudvikler: Det er jo ikke os, der har lavet reglerne 

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs