EnergiWatch

Fredercia-firma skal rejse fransk GE-mølle i Østerild

Det dansk-norske serviceselskab Global Wind Service skal installere den 6 MW store Haliade-offshoremølle ved det jyske testcenter.

Foto: fred. olsen global wind service

Global Wind Service, som ejes af norske Fred Olsen, men som har hovedkvarter i Fredericia, har fået en vigtig ordre.

Selskabet, som laver forskellige serviceløsninger i vindmølleindustrien, skal installere en prototype af amerikanske GE's offshoremølle Haliade 150 ved det danske testcenter i Østerild.

Det oplyser GWS på selskabets hjemmeside.

Møllen er på 6 MW og er udviklet af franske Alstom, som amerikanerne overtog sidste år. Installationsarbejdet begynder i april, hvor GWS vil få hjælp fra BMS Heavy Cranes med base i Nørresundby.

GWS har allerede hjulpet med Haliade 150-møllen tilbage i 2013, da man satte den op i Belgien på Belwind-sitet. Salgsdirektør Michael Olsen glæder sig i meddelelsen da også over, at GWS med ordren vil få endnu mere viden om den nye mølleplatform, hvilket kan give grobund for yderligere ordrer, når Haliade-møllen fremover skal sættes op rundt om i verden.

Haliade-møllen er således allerede udset til en række projekter i Frankrig samt USA's første havvindmølleprojekt, Block Island-parken, hvor det netop er søsterselskabet Fred. Olsen Windcarrier, som leverer fartøjet til installationen af den 30 MW store park.

Hos GE forklarer man også netop valget af GWS med selskabets erfaring, og projektleder Elsa-Laure Rondeleux udtaler, at "dette projekt sigter på at være en træning for yderligere samarbejde, især for GE's næste projekt: Block Island i USA."

Fred Olsen vinder på land og taber til søs

Vestas ansætter opkøbsdirektør

Senvion går ind i Indien med Vestas-mand i spidsen

Fynske Aluwind leverer underspillet rekordresultat

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere