EnergiWatch

Ministeren udsætter det kystnære havmølleudbud

Det politisk ombruste kystnære havmølleudbud er blevet udsat med henvisning til en rapport fra februar om, at møllerne alligevel ikke kan udelukkes at skade sortænderne i Sejerø Bugt.

Fristen for det 350MW store kystnære havudbud er blevet udskudt med en måned til den 4. maj. For modsat hvad der tidligere er blevet meldt ud, kan det alligevel ikke udelukkes, at en havvindmøllepark kan skade sortænderne på det ene af de seks udpegede områder, lyder det i begrundelsen fra energiminister Lars Chr. Lilleholt, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse torsdag aften.

Det er ikke først gang, at sortænderne spiller en rolle. Den oprindelige høring af VVM-redegørelserne sidste september nåede frem til, at det ikke kunne udelukkes at skade bestanden, såfremt der blev bygget på mere end en af de i Kattegat udbudte placeringer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs