EnergiWatch

Skuffende prognose fra Cables presser aktien

Værdien falder med otte pct., efter selskabet regner med et fald i resultatet i år.

Foto: NKT

De forventninger, som NKT Holding er kommet med for 2016, skuffer markedet og er årsagen til, at aktien får drøje hug i fredagens aktiemarked. 

Det vurderer aktieanalytiker Janne Vincent Kjær fra Jyske Bank. 

"Det er en noget skuffende guidance, de kommer med, ikke så meget for Nilfisk men for NKT Cables, hvor de jo kommer ud og guider en negativ organisk vækst på 5 pct. og en margin på et sted mellem 8 og 9 pct. Der ligger både mine og konsensusforventningerne noget højere," siger Janne Vincent Kjær til Ritzau Finans. 

Forventningerne er meldt ud i NKT Holdings 2015-regnskab, der blev offentliggjort fredag morgen. For rengøringsdivisionen Nilfisk guides i øvrigt en organisk vækst på 0-5 pct. og en operationel EBITDA-margin på 10-11 pct. 

NKT-aktien er fredag ved 11-tiden faldet 8,4 pct. til 353,10 kr. efter regnskabsaflæggelsen. Mens det primært er prognosen for 2016, der trækker ned i den samlede vurdering, så var NKT's tal for fjerde kvartal også lidt bløde i kanten. 

"Tallene for fjerde kvartal kommer også ind til den svage side både på den organiske vækst, men også på marginsiden. Det er primært NKT Cables, der skuffer lidt på marginsiden i forhold til forventningerne i markedet," vurderer Janne Vincent Kjær. 

NKT Cables kæmper med indtjening

NKT Cables når sparemål før tid

NKT afviser at have hyret JP Morgan

NKT-konkurrent får millionordre 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs