EnergiWatch

Analytiker: Fornuftigt at ende i forlig

Vestas og Henrik Nørremark slipper for at bruge mere energi på en gammel og dum sag, mener chefanalytiker hos Nykredit.

Selv om det kan være svært at pege en vinder eller taber i den omdiskuterede sag mellem Vestas og selskabets tidligere finansdirektør Henrik Nørremark, må begge parter være tilfredse med det indgåede forlig for at kunne kigge fremad.

Vestas indgår fortroligt forlig

Sådan lyder vurderingen hos chefanalytiker Klaus Kehl fra Nykredit, efter at vindmølleproducenten og Henrik Nørremark torsdag har indgået fortroligt forlig i sagen. Kort fortalt handler den om, hvorvidt det var i orden, at Vestas efter fyringen af direktøren sløjfede hans fratrædelsespakke på 8,5 mio. kr.

Vindmøllegiganten har siden begrundet det med, at Nørremark havde misligholdt sin kontrakt ved at indgå aftaler uden om Vestas-ledelsen med det indiske partnerselskab RBB - og igangsatte det skandaleombruste Project Dragon.

"Jeg vil skynde mig at sige, at jeg på ingen måde har indsigt i de papirer, som måtte indgå i retssagen," påpeger Klaus Kehl.

"Men det er en gammel og dum sag, som har ligget og kørt i lang tid. Jeg tænker, at det er fint nok, at det ender i et forlig. På den måde kan begge parter slippe for at bruge energi på det fremadrettet," fortsætter han.

Nykredits chefanalytiker nævner, at det for udestående parter ikke er til at vide, hvad der er op og ned i sagen.

"Men er det særligt konstruktivt for ledelsen i et givent selskab at sidde og bruge uanede mængder ressourcer på det? Nej, det er det ikke. Det giver nok bedre mening at få forliget den slags ting og så komme videre. Specielt hvis der ikke er en klokkeklar case den ene eller den anden vej," lyder det fra Klaus Kehl.

Retssagen mellem Vestas og Henrik Nørremark skulle være begyndt tirsdag i denne uge, men blev udsat til tidligst fredag "af praktiske årsager." Det skyldes formentlig, at der har været forligsforhandlinger i gang.

Tidligere finansdirektør klandrer Vestas for milliontab

Forlig spøger i Vestas-opgør med fyret finansdirektør

Nørremarks Vestas-opgør er blevet udskudt

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere