EnergiWatch

Avis: Vestas skjulte viden om Project Dragon

Intern rapport fra revisoren viser, at Vestas' bestyrelse i 2012 blev oplyst om kopiprojektet, der er omdrejningspunktet i retssag mod tidligere finansdirektør.

Bestyrelsen i Vestas vidste besked om Project Dragon allerede i sommeren 2012. Det er essensen i en ikke tidligere tilgængelig intern rapport, retten i Århus har pålagt Vestas' revisor PwC at fremlægge omhandlende det gedulgte projekt om at købe kinesiske møller via tredjepart for at nærstudere indholdet. Det skriver Børsen.

Vestas-revisor skal fremlægge fortrolige papirer i Nørremark-sag

"Siden 2009 har Vestas drøftet muligheden for at gå ind i et projekt, hvor en tredjepart skulle købe konkurrentmøller, installere dem på et site, gennemgå deres ydeevne og demontere møllerne, når deres ydelsesdata var indsamlet," lyder det i revisorens papirer, der blev forelagt Vestas-bestyrelsen i juni 2012.

I 2013 afviste Vestas' forhenværende direktør Ditlev Engel under en afhøring hos bagmandspolitiet, at han eller ledelseskredsen som sådan kendte til køb eller forsøg på køb af kinesiske møller med henblik på at aflure teknologien i dem.

Avisens oplysninger kommer dagen før retssagen mellem Vestas og den fyrede finansdirektør Henrik Nørremark begynder ved retten i Århus. Den decimerede direktør blev tidligere efterforsket af bagmandspolitiet, men selv om myndighederne sidste år besluttede at droppe sagen, har Vestas fortsat et civilt søgsmål mod sin tidligere direktør, som vindmølleproducenten mener skylder selskabet 140 mio. kr.

Fortsat civil sag mod Nørremark

 

Medie: Engel underskrev Project Dragon-notat

Politiet dropper sag mod Henrik Nørremark

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere