EnergiWatch

Nexans blødte mere end ventet i 2015

Den franske NKT-konkurrent kom ud af 2015 med et større underskud end ventet blandt analytikerne.

Foto: Nexans

Toplinjen hos Nexans var ellers stort set som ventet, idet Nexans omsatte for 4,60 mia. euro sidste år, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et salg på 4,67 mia. euro.

Bundlinjen var dog noget rødere end ventet, da Nexans tabte 194 mio. euro sidste år mod et ventet underskud på 106 mio. euro.

Det er blandt andet restruktureringsomkostninger på 100 mio. euro samt en nedskrivning af aktiverne på 142 mio. euro, der har trukket Nexans i rødt, oplyser selskabet i regnskabet.

Derudover har de tungt faldende råvarepriser - særligt for olie - også kunnet mærkes i Nexans' resultatopgørelse.

"Transformationen af vores selskab er gået op i tempo, og effekterne af det kan mærkes. Initiativerne, der er sat i værk som en del af en strategisk plan, har givet os mulighed for at øge vores driftsmargin og skære betydeligt i nettogælden. Dette er blevet opnået på baggrund af et glansløst marked og faldende salg, som i særlig grad har lidt grundet faldet i råvaremarkedet," siger Arnaud Poupart-Lafarge, der er administrerende direktør hos Nexans, i regnskabet.

Nexans vil ikke udbetale udbytte for regnskabsåret 2015, men næste år satser selskabet på igen at betale tilbage til aktionærerne, oplyser selskabets finansdirektør, Nicolas Badré, ifølge Bloomberg News.

Det franske selskab venter desuden at fortsætte sine restruktureringer i 2016. Planen - som første gang blev offentliggjort i juni sidste år - er at strømline selskabets support-funktioner og reducere kapaciteten i produktion af mellemspændingskabler i Europa.

"Det stærke momentum i vores transformation ventes at fortsætte i 2016 trods den ventede nedgang i aktiviteten i særligt olie- og gassektoren. Vores prioriteter for året forbliver uændrede - at forbedre vores afkast på den investerede kapital, mindske forbruget og at fortsætte vores tiltag for at reducere arbejdskapitalen på lang sigt," siger Arnaud Poupart-Lafarge og fastslår, at Nexans derfor er på sporet i forhold til at nå sine langsigtede målsætninger.

Kabelselskab vinder ordre og indpas under Kina

Statoil vælger flydende kabelleverandør

Dong sælger britiske havmølleaktiver

Atter drev i Horns Rev

Mere fra EnergiWatch

DI advarer mod at ændre på aftale om CO2-afgift

Brancheorganisationen er langt fra tilfreds med, at Vismændene nu sår tvivl og skaber usikkerhed om CO2-afgiften på 750 kr. per ton udledt CO2. En højere CO2-afgift vil være ”gift for den grønne omstilling”, lyder advarslen videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs