EnergiWatch

Danske konsulenter vinder havvindprojekt i Japan

K2 Management henter sin første ordre i Japan, hvor det århusianske konsulenthus skal agere fødselshjælper på 100MW havmølleprojekt.

Den japanske havmølleindustri har hidtil været på det absolutte testmøllestadium.

Men i de kommende årtier ventes markedet at for alvor at tage fra med 10GW havvind i 2030 og 37GW i 2050, og med til at tage de første spæde skridt bliver det århusianske konsulenthus K2 Management.

Østjyderne oplyser således, at de er blevet hyret som projektudvikler på det 100MW store havmølleprojekt Kashima.

K2 skal fungere som støtte i såvel udviklings- som konstruktionsfasen, hvor de skal analysere entreprenørens arbejde for at se, om det kan gøres mere effektivt.

"Vi ser frem til at blive støttet af K2 Management. Deres konsulenters erfaring med havvindprojekter er uovertruffet. Vi er sikre på, at dette samarbejde vil øge lønsomheden og sænke risikoen på projektet," siger adm. direktør for udviklingsselskabet Wind Power Energy, Mamoru Komatsuzaki i meddelelsen.

Ordren har været undervejs i nogen tid for det danske konsulenthus. Kort før jul var den blandt de konkrete årsager til, at direktøren i K2, Henrik Stamer, over for EnergiWatch konstaterede, at fremtiden var lovende for østjyderne i det østasiatiske ørige.

K2: Japan bliver det næste store inden for havvind

Der er ikke meldt nogen dato ud for, hvornår havmølleparken - der skal bestå af 20 5MW-møller fra Hitachi - skal stå færdig.

Kun ét vindmarked i verden boomer

Dongs vindchef åbner for asiatisk entré

Havvindmøller gør Danmark lækkert for investorer

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere