EnergiWatch

Dong: Stor fremtid for offshore-vind i USA

Trods opstartsvanskeligheder forudser Dong Energy, at USA bliver et stort havvindmøllemarked.

Foto: London Array

Dong Energy udbygger satsningen på det amerikanske havvindmøllemarked med købet af projektrettighederne til et mere end 1000 megawatt stort udviklingsprojekt ud for News Jerseys kyst.

Selskabets chef for de nordamerikanske aktiviteter, Thomas Brostrøm, forudser en stor fremtid for amerikansk havvindenergi, som ellers har været længe undervejs, og hvor det problemfyldte og kontroversielle Cape Wind-projekt har fyldt meget i mediebilledet.

Dong køber nyt havmølleprojekt i USA

Den danske energikoncern etablerede sidste år et kontor i Boston, hvor selskabet nu har ti medarbejdere ansat til at fremme udviklingen, og siden bestræbelserne blev søsat, er Thomas Brostrøm blevet yderligere bestyrket i sin tro på mulighederne på den nordamerikanske østkyst.

"Helt klart. Cape Wind har fyldt meget, fordi det har været en 10-15-årig proces og er et meget kontroversielt projekt. Den mulighed, jeg og mit team har haft i forhold til at komme herover og fortælle, hvor meget der egentlig er sket i Europa i forhold til at få opbygget en industri, hvor du lige pludselig har 75.000 beskæftiget i offshore-vind, og hvor omkostningerne er kommet markant ned, har været en klar øjenåbner," siger Thomas Brostrøm.

Han peger samtidig på det store energibehov langs den nordamerikanske østkyst kombineret med en stigende fokusering på vedvarende energi.

"Man skal ikke glemme, at det er rigtig svært af få energi ind i områder som Boston eller New York. I takt med øget miljøfokusering og mål om reduceret Co2-udledning, hvor der lukkes ned for kul og atomenergi, og du udfaser meget kapacitet, så er der rigtig mange muligheder. Det er derfor, jeg tror, at offshore-vind har en stor fremtid herovre," siger Thomas Brostrøm.

Dong sælger britiske havmølleaktiver

Med det projekt, som Dong Energy tirsdag annoncerede købet af rettighederne til, har selskabet nu to store udviklingsprojekter kørende, efter at de amerikanske myndigheder i juni 2015 godkendte købet af selskabets første udviklingsprojekt til et område ud for kysten ved Massachusetts.

Brostrøm vil ikke afvise, at pipelinen kan blive suppleret med yderligere projekter.

"Jeg synes, vi er startet forholdsvist ambitiøst med at have sikret os rettigheder til de to potentielt store projekter. Der er selvfølgelig en del at give sig i kast med der, men der er store muligheder i hele det nordøstamerikanske hjørne, og vi vil gerne bidrage med alt, hvad vi kan. Så det kan absolut ikke udelukkes, at vi også noteres andre steder. Vi følger alle områder med stor interesse," siger Thomas Brostrøm.

Overskudsgraden halveret i Dongs vindbutik

Dong trækker kortene til sig efter rekordpark

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs