EnergiWatch

Energistyrelsen stævnet i milliardsag om kystnære møller

Den ellers skrinlagte strid mellem en vindfond og Energistyrelsen blusser op igen i  et milliardopgør med udbuddet på de 350 MW kystnære havvindmølleparker. Fonden mener, at udbuddet er i strid med EUs statsstøtteregler, og det kan få store konsekvenser for møllernes fremtid.

Det er endnu for tidligt at ånde lettet op for de kystnære havvindmølleparker, hvor en verserende sag mellem Fonden Ærøs Vedvarende Energipulje og Energistyrelsen truer med at vælte udbuddet på projekterne.

De i alt 350 MW havvindmøller skal efter planen være i drift i 2020, men i øjeblikket betyder striden, at man kan blive nødt til at skrotte udbuddet og lade det gå om. Fordi sagen er af principiel karakter, så kan udfaldet også få lignende konsekvenser for den 400 MW store Horns Rev 3-park, som Vattenfall allerede har vundet retten til at opføre, ligesom Danmarks største havvindmøllepark, Kriegers Flak, på 600 MW også kan blive ramt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Frankrig nationaliserer EDF

"Vi har brug for fuld kontrol over produktionen og energifremtiden", siger premierminister, der bekræfter plan om at opkøbe den resterende del af det franske energiselskab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs