EnergiWatch

Analytiker: Vestas-regnskab fortjener karakteren 12

Det er et regnskab til topkarakter, som Vestas har leveret i dag, mener Sydbank-analytiker.

Vindmøllekoncernen Vestas leverer endnu en gang varen med tirsdagens regnskab for fjerde kvartal, der byder på fremgang på alle de væsentlige parametre.

Sådan lyder meldingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

"Det her er et regnskab til 12 på 12-skalaen. Måske endda 13, hvis det kunne lade sig gøre, for det er bedre end ventet på alle de vigtige områder," siger han til Ritzau Finans.

Bruttomarginen landede i fjerde kvartal af 2015 på 18,9 pct. mod 16,8 pct. i samme kvartal i 2014, og det er et tegn på, at Vestas er blevet markant bedre til at tjene penge på sine aktiviteter, hvilket efterlader et stærkt indtryk, mener aktieanalysechefen.

"Bruttomarginalen viser, at Vestas tjener mere på sine aktiviteter end forventet, mens omkostningerne er presset helt i bund, og det giver anledning til et flot overskud i fjerde kvartal," siger Jacob Pedersen.

Samtidig skrues forventningerne til 2016 op, og det er bemærkelsesværdigt, da Vestas normalt er temmelig konservativ i sine forventningsudmeldinger.

"Det rentabilitetsniveau, som Vestas lægger op til i 2016, indikerer, at Vestas-aktien inden for den nærmeste fremtid må komme op og teste den seneste tids toppe - forudsat, at aktiemarkedet ikke falder helt sammen," slutter Jacob Pedersen.

Efter et stort kurshop ved børsåbning er aktien faldet tilbage og ligger efter en halv times handel til en stigning på blot 1,2 pct. 386 kr.

Disse lande sikrede Vestas rekordår

Vestas-ansatte henter rekordbonus

Vestas-aktien stormer i vejret efter stærkt regnskab

Vestas løsner det finansielle bælte en anelse

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere