EnergiWatch

Medie: Siemens tjekker 750 møller for fejl

Efter et haveri og fund af revner på to møller har Siemens Wind Power nu indledt en enorm mølleundersøgelse på verdensplan, skriver Ingeniøren.

Foto: Wiki Opencommons

Siemens Wind Power har et stort arbejde foran sig.

Ingeniøren skriver onsdag, at selskabet har indledt en kontrol af ikke mindre end 750 vindmøller på verdensplan med et særligt tårntop-design efter et møllehavari på Samsø kort før jul og og fund af revner i to styk 1,3 MW-vindmøller.

Og Siemens-folkene får travlt - mediet skriver, at inspektionen, som vil fokusere på mulige revner omkring tårnflangen, allerede skal være færdig inden udgangen af marts.

Afviser behov for advarsel

Udmeldingen fra Siemens Wind kommer som nævnt efter, at en 2,3 MW-vindmølle i Paludan Flaks havmøllepark syd for Samsø styrtede sammen kort før jul.

Siden kom det frem, at leverandøren af møllerne ved Samsø - den danske vindmølleproducent Bonus, der i 2004 blev opkøbt af Siemens - allerede i 2003 kendte til problemet med tårndesignet, som fik møllen til at knække. Men ejerne af Paludan Flak blev aldrig gjort opmærksom på fejlen i designet.

I dag oplyser Siemens til Ingeniøren, at man ikke mener, at der var grund til at oplyse parkens ejer om problemerne.

"Både Samsø og Rønland mølleparkerne blev vurderet ud fra en beregningsmodel til ikke at være omfattet af problemet. Derfor blev de ikke orienteret," skriver chefingeniør Peter Nickelsen fra Siemens Wind Power til Ingeniøren.

Ikke desto mindre vil selskabet tilbyde en reparationsløsning på de ni møller i Paludan Flak, siger Siemens, som også arbejder på at for reetableret den neddrattede mølle i parken.

Siemens erkender over for fagmediet, at Samsø-havariet kombineret med revner i to mindre møller på hver 1,3 MW har givet Siemens et nyt syn på sagen og ny viden om udfordringerne med teknikken, hvilket er årsagen til, at man har indledt kontrollen af de 750 møller.

Kontrollen omfatter møller af typen 1,3 MW, 2,0 MW og 2,3 MW, der er opstillet til og med 2003.

Siemens-selskab tav i 13 år om fejl bag møllekollaps

Vestas aner forklaringen på svensk møllekollaps

Vestas: Aldrig oplevet noget lignende

Dong-skib i flammer ud for Langeland

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere